lördag 22 mars 2014

Får! man lov att presentera...

Ja, då var de här, årets första lamm :-) Frida blev först ut med två tacklamm. Det blev långdraget för Frida med felläge på de små och båda fick mobiliseras om innan de kunde plockas ut. En av dem låg med rumpan först och bakbenen vikta under sig och den andra med huvudet böjt bakåt och ville inte "hjälpa till" när hon vreds rätt innan hon plockades ut. Varmt tack till Lotta för snabb assistans hit i ottan och som med sin erfarenhet, kompetens och samlade fårkunskaper räddade både Frida och tjejerna. Det blir fortsättning på temat jamska namn.
Vildas Bakmeisa - brun med vitt huvud, tacklamm. Bakmeis betyder baklänges och skulle man substantivera det till en tacka blir det Bakmeisa... och det var just vad hon gjorde, kom med rumpan först, när hon skulle ut.
Vildas Örsnorra - brun med vitt huvud, tacklamm. Låg med huvudet bakåtböjt innan hon fick vridas rätt och plockas ut. Livlös, nästan förlorad när hon kom ut men överlevde. Örsnorra betyder Trollslända. "Den vackra insekten  är en lyckosymbol och representerar odödlighet och pånyttfödelse. Den står för förändringar, drömmar, snabbhet, virvelvindar och aktivitet".
Källa om trollsländan, Djurens språk - Solöga.

Inga kommentarer: