onsdag 16 december 2009

"Hundtricket"...

"Hundtricket"har fått en ny dimension... Alba kan själv... som alla små... vill de små liven klara sig själva. Jag visste (har noterat) att Alba är en klok flicka... mycket ryms redan i denna lilla tös. Hon är en vuxen tjej i miniformat... vad månde bliva? När hon kom till vår familj, var det mycket nytt med många djur att ta hänsyn till. Hon har på ett underligt sätt lyckats balansera sig in med charm och uthållighet. Jag kände första natten en viss oro... tänk om hon upptäcker kattluckan? tänk om hon kränger sig ut där? Min oro var befogad för redan efter de första dagarna upptäckte hon att det fanns en lucka i dörren... att den (bara) var till för katterna var inte helt logiskt. Alba testade och det gick bra, Sagt och gjort... jag satte för skivan i luckan... och fick nu "tillbaka bekvämligheten" med kattluckan i kvadrat... trafiken in och ut med dunkande huvud som inte upptäcker att passagen är stängd! fortsätte natt efter natt... dag efter dag... *L* Hon har också fortsatt att testa de stunder då luckan varit fri för passage (när bloggmamma tröttnat på att passa alla in och ut... från 4 st. ! katter).
Igår kom då det i rubriken omtalade "hundtricket" till... Jag hade luckan borttagen och Alba var inte sen att upptäcka luckan ut... hon smet igenom och bloggmamma var inte heller sen att smyga i fönstret för att kolla läget. Alba studsade ner för trapporna... (inga höghustrappor) och sprang i väg och satte sig för att kissa. När detta var ombesörjt kom hon tillbaka lika fort upp på verandan igen och in i kattluckan... helt otroligt. Detta tyder (enligt mig) på en stor portion intelligens... att ta sig ut för att utträtta sina behov på eget bevåg och återkomma till hemmet. Starkt jobbat... jag är stolt över denna utveckling! "Hundtricket" har fått en ny dimension... och för att föreviga detta... smög jag ut igen på em. för att kolla om/vad som skulle hända... och vips... Då även Ruby kom lägligt för att se vad "den vilda babyn" höll på med. Jag har sagt det förut men säger det igen... en bild säger mer än tusen ord!

1 kommentar:

Jenny Carlander sa...

Vilken tjej :-). Och fantastiskt att du lyckades få DEN bilden, när sånt händer är alltid kameran någonannanstans. Kanske får du fundera på att byta kattluckan mot en hundlucka så även en labrador modell vuxen kan ta sig in och ut ;-). Hoppas allt är bra med er i kylan!